Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Általános Vásárlási feltételek

ÁSZF

ÉRTÉKESÍTÉSI FELTÉTELEK

Minden olyan megrendelésre, amely interneten, telefonon  keresztül jutott el a KÁVÉGÉPSZIGET Kft.-hez, vagy a KÁVÉGÉPSZIGET Kft.  telephelyein történő személyes vásárlás során történik, a jelen Értékesítési Feltételek vonatkoznak. Az itt megállapított feltételek minden egyéb szerződés részét képezik. Megrendelése leadásával a megrendelő (továbbiakban: Vevő) elismeri, hogy elolvasta, megértette és fenntartás nélkül elfogadja a jelen Értékesítési Feltételeket.

 

CÉGADATAI:

KÁVÉGÉPSZIGET  Kft.

2310 Szigetszentmiklós, Szent Miklós útja  10/2.

Budapesti Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám:  13-09-154025

Adószám: 23813944-2-13

E-mail:  szerviz@kavegepsziget.hu

 Bank neve: OTP Bank

Bankszámlaszám: 11742252-25549241

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

 A jelen rendelkezések kizárólag a KÁVGÉPSZIGET Kft. (a továbbiakban: „KÁVÉGÉPSZIGET”) részére

átadott megrendelésekre vonatkoznak.

 A KÁVÉGÉPSZIGET Kft. fenntartja magának a jogot, hogy jelen rendelkezéseket bármikor, egyoldalúanmódosítsa vagy megváltoztassa.

 A KÁVÉGÉPSZIGET  tájékoztatja Vevőit, hogy a Vevők által leadott egyes megrendelések alapján Vevő és KÁVÉGÉPSZIGET között adásvételi szerződés jön létre, határozott időre, mely szerződés az abban foglalt kötelezettségek maradéktalan teljesítéséig marad hatályban. KÁVÉGÉPSZIGET tájékoztatja a

Vevőket, hogy ezen határozott idejű szerződések nem alakulnak át semmilyen körülmények között határozatlan idejű szerződéssé.

A Vevő és a KÁVÉGÉPSZIGET között létrejött adásvételi szerződés alapján Vevő kötelezettsége a fizetési kötelezettséggel járó megrendelés leadásától a megrendelt termékek átvétele és azok vételárának KÁVÉGÉPSZIGET  részére való megfizetése. Vevő ezen kötelezettségeinek teljesítésével szerződés szerinti kötelezettségeit teljesíti. Ennek megfelelően a Vevőt terhelő kötelezettségek

teljesítésének legrövidebb időtartama, ezen kötelezettségek teljesítésének időpontja.

A KÁVÉGÉPSZIGET jogosult a megrendelést visszautasítani, amennyiben a megrendelő korábbi számláit nem rendezte, vagy KÁVÉGÉPSZIGET megítélése szerint a számlák határidőre történő kiegyenlítése nem biztosított.

 

A weboldalon feltüntetett árak minden esetben az ÁFA-val növelt bruttó árak. A weboldalon feltüntetett árak visszavonásig vagy megváltoztatásig érvényesek. A weboldalon szereplő termékképek és készletinformációk tájékoztató jellegűek és a valóságtól eltérhetnek. KÁVÉGÉPSZIGET bármikor jogosult az árakat egyoldalúan módosítani.

 

A KÁVÉGÉPSZIGET Kft.-velszerződésben lévő, KÁVÉGÉPSZIGET által üzemeltetett gépeket bérlő Vevőink esetében mindenkor a szerződésükben foglalt árak érvényesek abban az esetben is, amennyiben azok eltérnek a weboldalon megjelenő áraktól.

 

 Megrendelés visszaigazolása:

Interneten leadott megrendelés esetén: a KÁVÉGÉPSZIGET automatikus e-mail visszaigazolást küld Telefonon leadott megrendelés esetén: azonnali, a telefonos megrendelés keretében.

 

 A honlapunkon való regisztráció során Vevőnek biztosítania kell, hogy a kötelezően kitöltendő adatok a valóságnak megfeleljenek és hiánytalanok legyenek. Címének vagy egyéb adatainak változásakor, kérjük, késedelem nélkül értesítse erről a KÁVÉGÉPSZIGET  úgy, hogy a megfelelő

módosításokat elvégzi a személyes adatok oldalán.

 

A weboldalon történő regisztráció során létre kell hoznia egy jelszót. Ezt a jelszót szigorúan bizalmasan kell kezelnie, és nem szabad közölnie vagy megosztania senki mással. Jelszava használatáért és az így leadott megrendelésekért Vevőt teljes felelősség terheli még akkor is, ha az a

Vevő tudtán kívül történik. Amennyiben tudomására jut vagy gyanúja támad, hogy valaki megtudta vagy használta jelszavát, erről haladéktalanul értesítenie kell a KÁVÉGÉPSZIGET a megadott elérhetőségek egyikén.

www.kavegepsziget.hu oldalon keresztül (továbbiakban: weboldal) a termékkiválasztással és megrendeléssel adásvételi szerződés jön létre a Vevő és  KÁVÉGÉPSZIGET között, amely jogviszonyra a megrendelés és visszaigazolás, valamint a jelen Értékesítési feltételek rendelkezései, a weboldal Használati feltételei valamint a KÁVÉGÉPSZIGET  Adatvédelmi irányelvei egyaránt irányadók.

A szerződéskötés technikai lépései a regisztrációt követően: Vevő a kiválasztott terméket a kosárba helyezi, a pénztárhoz továbblépve megadja a szállítási adatokat, majd választ a fizetési lehetőségek közül. Az Adatkezelési Tájékoztató áttekintését követően Vevő a megrendelést véglegesíti a Megrendelés elküldése gombra kattintással.

A weboldalon tett megrendelést KÁVÉGÉPSZIGET csak akkor tudja befogadni és teljesíteni, ha a Vevő a regisztrációs és vásárlási oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a KÁVÉGÉPSZIGET felelősséget nem vállal.

A hibásan, vagy nem kellő részletességgel megadott címzési, vagy más adatok, információk esetén felmerülő szállítási vagy egyéb többletköltség a Vevőt terheli.

 

Az adásvételi szerződést, illetve a jelen értékesítési feltételeket a megrendelés elküldésével a Vevő elfogadja.

 A felek között létrejött adásvételi szerződés írásbeli szerződésnek minősül, melyet a KÁVÉGÉPSZIGET rögzít, továbbá tárol annak érdekében, hogy az abban foglaltakat, valamint a jogszabályok szerinti adókötelezettségeit teljesítse. A felek között létrejött adásvételi szerződés olyan formában

hozzáférhető, hogy a Vevő a webshopon a saját fiókjában meg tudja nézni a korábbi rendeléseit, illetve megkapja a szerződés alapján kiállított rendelési visszaigazolást és számlát.

A KÁVÉGÉPSZIGET.hu a megrendelés megerősítése panel útján biztosítja Vevő részére, hogy a megrendelésben, adataiban felmerülő hibák azonosíthatóak illetve kijavíthatóak legyenek.

SZÁLLÍTÁS

KÁVÉGÉPSZIGET kizárólag a weboldalon keresztül  vagy személyesen leadott rendelés esetén és kizárólag Magyarország területén vállal kiszállítást.

A megrendelt termékek kiszállítása a jelen értékesítési feltételekben meghatározott, illetve promóciók esetén meghirdetett kivételes esetektől eltekintve szállítási díj köteles, melyet a Vevő visel. Az adott megrendeléshez kapcsolódó szállítási díjak a megrendelés során kerülnek

feltüntetésre.

A KÁVÉGÉPSZIGET a hétköznapi 8:00-18:00 kiszállítási időre vonatkozó normál házhoz szállítás (továbbiakban: normál házhoz szállítás) esetén a munkanapokon 18:00-ig leadott és feldolgozott megrendeléseket a megrendelés kézhezvételét követő 2 munkanapon belül törekszik kiszállítani,

azonban a KÁVÉGÉPSZIGET a fenti határidő betartásáért nem vállal felelősséget.

Személyes átvétel a KÁVÉGÉPSZIGET Kft. székhelyén és telephelyein:

Amennyiben Vevő szemes kávé, illetve egyéb tisztítási kellékek rendelését  telefonon keresztül adja le, úgy lehetősége van KÁVÉGÉPSZIGET bármely telephelyét a csomag átvételi pontjaként megjelölni. A szolgáltatás kizárólag utánvétes – készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel – vehető igénybe. A megrendelt csomag legkorábban a következő munkanapon, az adott telephely nyitvatartási idejében vehető át.

A telephelyeken történő személyes csomagátvétel ingyenes.

A KÁVÉGÉPSZIGET fenntartja a jogot a szállítási feltételek megváltoztatására.

Az esetleges szállítási költségek a vételárral együtt kerülnek kiszámlázásra.

A vevő köteles az áru átvételekor meggyőződni a csomag sértetlenségéről, és amennyiben a csomag sérült, a csomag átvételét megtagadni, és a KÁVÉGÉPSZIGET felé a problémát jelezni.

Az árunak a vevő vagy meghatalmazottja részére történő átadásával a termék elvesztésének és sérülésének minden kockázata a Vevőre száll át.

 

A KÁVÉGÉPSZIGET igyekszik a termékeket a megrendelések határidőre történő teljesítése érdekében elégséges mennyiségben raktáron tartani. Ennek ellenére előfordulhat, hogy egyes árukból időlegesen nem tud megrendelést teljesíteni. A KÁVÉGÉPSZIGET a fenti esetben jogosult arra, hogy a megrendeléseket részszállításokkal elégítse ki vagy a megrendelést későbbi időpontban teljesítse, és ebben az esetben a kiegészítő szállítással kapcsolatban felmerülő esetleges többletköltséget a KÁVÉGÉPSZIGET vállalja.

 

 

PANASZKEZELÉS

Az áru átvétele és ellenőrzése

Hiányos vagy elmaradt szállítás esetén a KÁVÉGÉPSZIGET – a vevő választása szerint – vagy azonos értékű helyettesítő terméket szállít, vagy a vételárat jóváírja, illetve a már teljesített fizetés esetén 8 munkanapon belül visszatéríti.

Vevő köteles az áru átvételét követően, a lehető leghamarabb az átvett termék(ek) mennyiségét és sértetlenségét ellenőrizni, és észlelt hiány vagy sérülés esetén jogosult a KÁVÉGÉPSZIGET-et értesíteni a következő módon: az átvétel napjától számított 7 napon belül a számlaszám, a panasz rövid leírásának megadásával és a számla másolatának csatolásával jogosult KÁVÉGÉPSZIGET felé jelezni e-mailben (szerviz@kavegepsziget.hu) vagy postai úton, a KÁVÉGÉPSZIGET címére küldött levélben. A KÁVÉGÉPSZIGET  panaszokat 2 munkanapon belül kivizsgálja, és a vizsgálat eredményéről a vevőt értesíti. A fenti határidő elteltét követően reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Termékek visszaküldése:

A KÁVÉGÉPSZIGET a termékek visszaküldését csak a leírt hiányos vagy sérült szállítás; a szavatossági, termékszavatossági vagy jótállási kötelezettsége fennállása esetén; A Vevői elállás esetén fogadja el. Vevő a termékeket hiányos vagy sérült szállítás esetén eredeti csomagolásukban, elállás esetén bontatlan eredeti csomagolásukban köteles visszaküldeni. A termékek szabályszerű visszaadása (visszaküldése) esetén a számlaösszeg az esetleges kiszállítási költségekkel együtt legkésőbb 14 napon belül a vevő számláján jóváírásra kerül.

4.3. Panaszügyintézés

Vevő a KÁVÉGÉPSZIGET termékeivel, szolgáltatásaival kapcsolatos panaszát jelezheti:

Elektronikus módon a szerviz@kavegepsziget.hu (tárgyban kérjük nevezze meg „Panasz”)

Vagy telefonon a 06/70-631-19-54

KÁVÉGÉPSZIGET törekszik a panasz minél előbbi megválaszolására: a vevői panaszt 2-3 munkanapon belül nyugtázza, illetveteljeskörű választ legkésőbb 7 munkanapon belül ad. KÁVÉGÉPSZIGET a panaszt elsősorban e-mailben vagy telefonon válaszolja meg, kivéve, ha ez nem lehetséges, vagy a panasz benyújtója kifejezetten más kapcsolatfelvételi módot kér. KÁVÉGÉPSZIGET a panasz kivizsgálásának érdekében, a válaszadás előtt, felveheti a kapcsolatot a vevővel, a vevő által megadott kapcsolatfelvételi adatok felhasználásával.

ÁRAK ÉS SZÁMLÁZÁS

A KÁVÉGÉPSZIGET termékek aktuális árait a fent megadott telefonszámon (+3670-631-1954), illetve a www.kavegepsziget.hu honlapon lehet lekérni. Minden esetben a megrendelés feladásának napján hatályban lévő árak lesznek érvényesek.

Az általános forgalmi adót a számlákon külön fel kell tüntetni.

Kiszállítás esetén a megrendeléshez tartozó számlát a szállítmányhoz csatoljuk.

Amennyiben a termékre, árura vonatkozó kereskedelmi feltételek valamelyike (pl. ár) a kereskedelmi feltétel változásának meghirdetése nélkül aránytalan eltérést mutat a korábban alkalmazott kereskedelmi feltételtől, a KÁVÉGÉPSZIGET-nek jogában áll a teljesítést feltűnő értékarányatalanságra, illetve a szerződéses akarat hiányára tekintettel megtagadni.

 

FIZETÉS

A KÁVÉGÉPSZIGET üzleteiben történő vásárlás esetén fizethet készpénzzel. A KÁVÉGÉPSZIGET üzletben történő készpénzes fizetés esetén a vevő a visszajáró pénzt köteles azonnal ellenőrizni – utólagos reklamációt nem fogadunk el.A számla teljes kiegyenlítéséig valamennyi áru a KÁVÉGÉPSZIGET tulajdonában marad.

ADATVÉDELEM

A KÁVÉGÉPSZIGET a Vevő előzetes, kifejezett hozzájárulásával, illetve bizonyos esetekben (pl. számlázás) jogszabály alapján gyűjti, dolgozza fel, illetve továbbítja harmadik személyek felé a Vevő személyes adatait. A regisztráció véglegesítésével Vevő elfogadja, hogy KÁVÉGÉPSZIGET Vevő regisztrációkor megadott adatait a megrendelés teljesítése, valamint a jelen Értékesítési feltételek, illetve a jogszabályi előírások teljesítése érdekében kezelje, a teljesítésben közreműködő személyek részére a szükséges adatokat továbbítsa.

KÁVÉGÉPSZIGET a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezeli a Vevő azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímet. (Például számla kiállítása)

KÁVÉGÉPSZIGET a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelhet a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat. (Például számla kiállítása)

KÁVÉGÉPSZIGET – a fentieken túlmenően – a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. (Például szervizszolgáltatás esetén a kapcsolattartási illetve a kávégéphez tartozó adatok, mint a vásárlási

dátuma és a kávégép sorozatszáma) KÁVÉGÉPSZIGET a Vevő hozzájárulása alapján a szolgáltatás hatékonyságának növelése céljából kezeli a Vevő vásárlásaival kapcsolatos adatait (Például lakcímadatok, vásárolt termékek, vásárlás módja,helye, valamint időpontja).

A KÁVÉGÉPSZIGET az internetes rendelésfelvétel és fizetés során birtokába jutott pénzügyi- és fiók adatokat kizárólag a kártyabirtokos vevő által jóváhagyott tranzakció végrehajtása céljából használja fel. A vevő jelszavának harmadik személy általi jogosulatlan felhasználásából eredő károkért

a KÁVÉGÉPSZIET Kft. felelősséget nem vállal. A bankkártyás fizetés során a KÁVÉGÉPSZIGET a tranzakció végrehajtásához szükséges banki adatokkal nem kerül kapcsolatba, azokat nem tárolja, ezért az esetlegesen jogosulatlan felhasználásból eredő károkért felelősséget nem vállal.

A webshopba kizárólag 18 éven felüli személyek regisztrálhatnak.

KÁVÉGÉPSZIGET felhívja a Vevők figyelmét, hogy regisztrált adataikat pontosan adják meg, és azok naprakészségének fenntartásában működjenek közre. KÁVÉGÉPSZIGET nem vállal felelősséget a tévesen, pontatlanul megadott adatokra, illetve a már nem aktuális adatokra (pl. szállítási cím változás esetén) tekintettel felmerülő Vevői vagy harmadik személyektől származó igényekért. 10.4.8. Tárhelyszolgáltató neve és elérhetősége:

 

DiMa.hu Kft.  (tárhelyszolgáltatás)

Székhelye: 4032 Debrecen, Békessy Béla u. 9. C. épület 3. emelet 10. ajtó

Adószám: 14079665-2-09

Cégjegyzékszám: 09-09-014017

E-mail: info@dima.hu

Telefonszám: 06-52-322-121 (H-P 8:00-17:00)

 

UNAS Online Kft. (webáruház bérlés)

Székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Adószám: 14114113-2-08

Cégjegyzékszám: 08-09-015594

E-mail: unas@unas.hu

Telefonszám: +36-99/200-200 (H-P 8:00-15:30)

 

Cookie-k

 

 

A KELLÉKSZAVATOSSÁGRÓL, A TERMÉKSZAVATOSSÁGRÓL ÉS A JÓTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÓ:

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Kormányrendelet alapján a KÁVÉGÉPSZIGET tájékoztatja Vevőit mint fogyasztókat a kávéfőző gépek, tejhabosítók és egyéb kiegészítők vonatkozásában érvényesülő kellékszavatosságról, termékszavatosságról, jótállásról, valamint elállási jogról.

Milyen esetben élhet Vevő a kellékszavatossági jogával?

Vevő a KÁVÉGÉPSZIGET  hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Vevőt kellékszavatossági igénye alapján?

Vevő – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vevő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Vevő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Vevő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Vevő kellékszavatossági igényét?

Vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Vevő a KÁVÉGÉPSZIGETKft.-vel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Vevő igazolja, hogy a terméket a KÁVÉGÉPSZIGET  Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vevő köteles bizonyítani, hogy

az Vevő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

11.2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Vevő a termékszavatossági jogával?

A termékek hibája esetén Vevő – választása szerint – az előző pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet közvetlenül a gyártóval szemben azon termékek esetében, amelyekre nincs jótállás, amennyiben a termék forgalomba hozatalától számított 2 év még nem telt el.

Milyen jogok illetik meg Vevőt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Vevő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Vevő termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Vevő a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vevőnek kell bizonyítania.

 

JÓTÁLLÁS

A KÁVÉGÉPSZIGET gép jótállására a gyártó, ill. forgalmazó által a géphez mellékelt jótállási jegyben foglalt rendelkezések az irányadók, és a jótállást a megjelölt gyártó, ill. forgalmazó nyújtja.

Milyen esetben élhet Vevő a jótállási jogával?

A kávéfőző gépek esetén a jótállási jegyen feltűntetett gyártó illetve forgalmazó köteles Vevővel szemben a jótállásra.

Vevőt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

A fogyasztó jótállásból eredő jogai (A jótállás keretébe tartozó hiba esetén a fogyasztó választása szerint az alábbi jogokat érvényesítheti):

– kijavítás vagy kicserélés (kivéve, ha ez lehetetlen, vagy ha az a vállalkozásnak az eladási ár leszállításához vagy az eladási ár visszatérítéséhez képest aránytalan többletköltséget eredményezne),

– az eladási ár arányos leszállítása, a hiba kijavítása vagy kijavíttatása a vállalkozás költségére, jelentéktelen hiba kivételével a szerződéstől való elállás (az eladási ár visszatérítése).A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

Az árleszállításra, a hibának a vállalkozás költségén való megjavíttatására, illetve az eladási ár visszatérítésére a vevő csak abban az esetben tarthat igényt, ha a vállalkozás a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, vagy azoknak a dolog tulajdonságaira és a vevő által elvárható rendeltetésére figyelemmel megfelelő határidőn belül nem tud eleget tenni, vagy ha a fogyasztónaka kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

A jótállásból eredő jogok érvényesíthetőségének határideje és helye:

A jótállásból eredő jogait a Vevő a termék átadásától számított 12 hónapon belül érvényesítheti. A 12 hónapos elévülési időbe nem számít bele a kijavítási időnek az a része, amely alatt a vevő a fogyasztási cikket nem tudja rendeltetésszerűen használni.

Amennyiben a Vevő KÁVÉGÉPSZIGET üzletében történő vásárlás esetén a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesíti a meghibásodás miatti csereigényét, a vállalkozás köteles a meghibásodott fogyasztási cikket kicserélni, ha a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. Amennyiben a csere helyett árleszállítást vagy pénzvisszatérítést alkalmaz a KÁVÉGÉPSZIGET, azt banki átutalás formájában áll módjában teljesíteni a Vevő értesítését követő 15 napon belül.

A vállalkozás köteles a kijavítást vagy kicserélést megfelelő határidőn belül elvégezni vagy mással elvégeztetni. E határidő betartásának kötelezettsége alól a vállalkozás akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a kijavítás vagy kicserélés megfelelő határidőn belül történő elvégzése érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható.

A Vevő jótállásból eredő jogait a vállalkozásnál, a kijavítás iránti igényét a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

 

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk Vevő figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Vevőt a jótállásból fakadó jogok a kellék- és termékszavatossági igények körében

meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

Elállási jog

A www.kavegepsziget.hu oldalon, emailben, illetve telefonon leadott megrendelések esetén a természetes személy fogyasztó (nem céges vevő) a kávéfőző gépek, tejhabosítók, bontatlan szemes kávék,tisztító kellékek, illetve egyéb termékek.

Egyéb, illetve szemes kávék, tisztítási kellékek esetében 7 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a jelen Értékesítési feltételek hatálya alatt kötött szerződéstől. A KÁVÉGÉPSZIGET telephelyen történő vásárlásra, valamint a nem természetes személyekre nem vonatkozik az elállási jog.Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Vevő vagy a Vevő által megjelölt, az áru kiszállítását végző fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.Ha Vevő elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi

címre:

KÁVÉGÉPSZIGET Kft.

Postai úton:  2310 Szigetszentmiklós Szent Miklós útja 10/2.

E-mailben: szerviz@kavegepsziget.hu

Telefonon: +36 70 631 19 54-es számunkon

Vevő határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

Vevő jogosult elállási jogát gyakorolni a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időtartamban is.Vevőt terheli annak bizonyítása, hogy az elállási vagy felmondási jogát a jogszabály előírásainak megfelelően gyakorolta.

Az elállás joghatásai

Ha Vevő eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Vevő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük a Vevő által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Vevő az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott, például csomag visszaküldés költsége). A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Vevő más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából

kifolyólag Vevőt semmilyen többletköltség nem terheli. A fentiek alól kivételt képez, ha a készpénzes fizetés áruátvételkor a futár részére történik. Ebben az esetben a visszatérítést banki átutalás formájában áll módunkban teljesíteni.Tájékoztatjuk, hogy a visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket.

Csomag visszaküldése

Vevő köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

Visszaküldéskor a csomagot biztonságosan zárja le, és az egyértelmű beazonosíthatóság miatt kérjük, tüntesse fel a dobozon az eredeti megrendelés számát.

 

A visszaküldés címe:

KÁVÉGÉPSZIGET Kft.

2310 Szigetszentmiklós, Szent Miklós útja  10/2.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Vevő viseli. Vevő felelős a termék sértetlen állapotban való visszajuttatásáért. KÁVÉGÉPSZIGET nem vállal felelősséget a visszaszállítás során felmerülő károsodások esetére.

 

Elállás esetén a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt bekövetkezett értékcsökkenésért a Vevő felel.

Termék visszavétel – kizárólag KÁVÉGÉPSZIGET üzletében történő vásárlás esetében

Termék visszavétele a telephelyeken – a jótállási, termékszavatossági és kellékszavatossági ügyek körén kívül – az alábbi feltételek szerint lehetséges:

Az érintett termékek köre: összes készülék és kiegészítők; ez a lehetőség nem vonatkozik az élelmiszer termékekre (kávé), tisztítási kellékekre. A terméket a vásárlástól számított 1 hónapon belül, kizárólag a termék eredeti számlájának bemutatását követően van lehetőség visszacserélni. A termék visszavétele során a termék eredeti számlán feltüntetett értékének levásárlására van

lehetőség, a vételár visszatérítésére nincs mód. Amennyiben a termékcsere során a korábban vásárolt termék helyett egy aktuálisan magasabb árú – akár ugyanolyan – terméket választ, az árkülönbözetet Vevőnek kell megtérítenie.

ha a termék csomagolása nem sérült és hiánytalan ha a terméket nem használták A feltételek teljesülését a telephely személyzete ellenőrzi és bírálja el.

 

Élelmiszer terméket (kávé) – a kellék- illetve termékszavatosság körén túl –, élelmiszerbiztonsági okokból még érintetlen állapotban, bontatlan csomagolás mellett sem áll módunkban visszavenni.

Áfás számla módosítása csak a módosítási kérelem napján, a módosítás napjának dátumára lehetséges az értékesítés helyszínén. Áfás számla módosításához az eredeti számla átadása szükséges.

 

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

A KÁVÉGÉPSZIGET által üzemeltetett www.kavegepsziget.hu weboldalt az alábbi böngészők segítségével javasolt használni: GoogleChrome (aktuális legfrissebb verzió), MozillaFirefox (3-as verzió vagy afelett) Apple Safari (3-as verzió vagy afelett) vagy Internet Explorer (8-as verzió vagy afelett).

Az oldal mobileszközökre optimalizált változatát a MozillaFirefox illetve GoogleChrome bármely változatával, valamint az Android eszközök alapértelmezett böngészőjével és Safari böngészővel javasolt használni.

A KÁVÉGÉPSZIGET naprakész védelmet és korszerű technikát alkalmaz felhasználói adatainak védelmére.